zuurkool

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Wijn zuurkool of een ander soort, het maakt niet uit
1 dubbel pak magere spekjes
1 blikje ananas (suikervrij is die van delmonte..)
1 halve of hele literblik perzik, schijfjes of niet maakt niet uit
melk boter peper zout en een lepel mosterd, dit is voor de puree
1 gesnipperde ui
2 handen vol blanke rozijnen
evt 1 gesnipperde rode paprika
aardappels voor de puree

HULPMIDDELEN

Mixer of stamper en een spatel


Een stamppot met zuurkool die echt de moeite waard is om te proberen. Mensen, vrienden en collega?s die zuurkool maar niks vinden zijn "OM" na geproeft te hebben.

Voorbereiding

Aardappels schillen en ingredienten fijnsnijden

Bereidingswijze

Kook de aardappels apart van de zuurkool en maak hier een smeuiige puree van, met een scheutje "warme melk" wat peper en zout en 1 eetlpl mosterd en de uitgebakken spekjes met het vet!! ja sorry maar wel erg lekker.
tegelijkertijd heb je de zuurkool opgezet in een gewone kookpan waarbij je eerst even op de bodem het gesnipperde uitje iets glazig hebt gebakken. dan dus de zuurkoole erop, vervolgens een paar eetlpls water, daarbovenop de rozijnen en daarbovenop evt de paprika. Zuurkool koookt ongeveer 25 a 30 minuten. tegen die tijd heb je de puree klaar. Giet de zuurkool af of stort deze even in een vergiet en spatel deze door de luchtige puree, daarna de annanas en de perzikschijfjes erdoor spatelen. Als je wilt kan het dan nog even in de magnetron of oven om goed door te warmen. Je kunt het ook een dag van tevoren klaar maken en het in een koekepan opbakken zodat er zo?n heerlijk korstje aan komt. Ja je begrijpt het al, mocht er per ongeluk toch dat restje overblijven wat mij echt niet lukt dan kan dat ingevroren worden.

Serveertips

Nog 1 tipje, bij stamppotten is de verhouding groente - aardappelen 1 op 2 dus 500 gr zuurkool op 1 kilo aardappelen. maar eerlijk gezegd vindt ik iets meer groente lekkerder, maar dit is een kwestie van gevoel toi toi

Leuk recept? Deel het
Reacties (4)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van irma.b


Smult is het bomvolle receptenmagazine van Smulweb voor de thuiskok! In elk nummer vind je o.a. ruim 65 lekkere en maakbare recepten voor een seizoen lang kookinspiratie. Nu bij een jaar Smult het bakboek van de bekroonde en 's werelds bekendste meesterbakker cadeau! Een dik basisboek met veel verschillende broden, gebak, onweerstaanbare taarten, koekjes en desserts. Op = op. Bestel Smult hier »

Dagdeal
Bestel nu »

Handig kook- , stoom- en afgietmandje dat in iedere pan past.

van 23,95
Alleen vandaag 14,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Chai tea latte: een kruidig drankje van specerijen en melk. Op Smulweb vind je verschillende recepten om dit verwarmende drankje te maken.… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies