Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pompoensoep met kokosmelk en kerrie

  • Belgisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

- 500 g pompoen
- 1 preiwit
- 1 banaan
- 165 ml kokosmelk (blik)
- 2 cm verse gember
- 8 dl kippenbouillon (1,5 blokje opgelost in 8 dl heet water)
- 2 eetl. olijfolie
- 2 koffiel. kerrie
- peper en zout

Voor de afwerking:
- 1 dl room
- 1 mespunt kerrie



Gember en kerrie zorgen voor een frisse en pittige toets in deze eenvoudig te bereiden soep.
Een aanrader waarmee u kleur en exotisme brengt in uw dagelijkse menu! voor 4 pers.; bereidingstijd: 25 min.

Voorbereiding

- Snij het preiwit in ringen.

- Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snij het vruchtvlees in blokjes.

- Snij de banaan in stukjes.

- Schil en rasp het stukje gember.

- Kruid de room met zout, peper en 1 mespunt kerrie en klop halfstijf op.
Zet koel weg tot u de soep opdient.


Bereidingswijze

Verwarm 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de prei glazig (niet laten kleuren).


Voeg de blokjes pompoen, de stukjes banaan, de geraspte gember en 2 koffiel. kerrie toe en laat nog 5 min. stoven.


Overgiet met kippenbouillon en kokosmelk, dek af en laat het geheel nog 15 a 20 min. koken op een zacht vuurtje.


Mix de soep fijn. Leng ze indien nodig aan met wat water.


Breng op smaak met zout, peper en eventueel nog wat kerrie. - U kan de soep nog een extra smaaktoets bezorgen door er 1/2 dl sherry aan toe te voegen


Giet de soep in soepkommetjes en verdeel over elk kommetje wat halfopgeklopte kerrieroom. Zorg ervoor dat de soep volledig bedekt is met room. Laat kort kleuren onder de grill en dien meteen op.

Serveertips

- De kerrieroom zorgt voor een geraffineerde afwerking maar de soep kan ook perfect zonder de room worden gegeten.

bron: 'Lekker Soep'



Leuk recept? Deel het
Reacties (17)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top