Stokvis

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Stokvis.


Dit gerecht kreeg ik altijd van mijn grootmoeder, wij beiden waren dol op stokvis. Ik ben er nog steeds dol op.
Vandaar dit gerecht.

Bereidingswijze

Laat de stokvis gedurende 24 uur weken en ververs het water een paar keer. Maak de vis schoon, spoel hem goed af en maak er rolletjes van die met een touwtje worden vastgebonden. Breng de vis in ruim water aan de kook, zet het vuur wat lager en pocheer ongeveer drie kwartier. Is de vis gaar, schep dan de rolletjes met een schuimspaan uit het water. Laat ze even uitlekken en haal de touwtjes weg.

Serveertips

TIP
Dien de stokvis op met mosterdsaus, rijst, aardappelen en gebakken uien.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement
Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies