Stokvis

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Stokvis.



Dit gerecht kreeg ik altijd van mijn grootmoeder, wij beiden waren dol op stokvis. Ik ben er nog steeds dol op.
Vandaar dit gerecht.

Bereidingswijze

Laat de stokvis gedurende 24 uur weken en ververs het water een paar keer. Maak de vis schoon, spoel hem goed af en maak er rolletjes van die met een touwtje worden vastgebonden. Breng de vis in ruim water aan de kook, zet het vuur wat lager en pocheer ongeveer drie kwartier. Is de vis gaar, schep dan de rolletjes met een schuimspaan uit het water. Laat ze even uitlekken en haal de touwtjes weg.

Serveertips

TIP
Dien de stokvis op met mosterdsaus, rijst, aardappelen en gebakken uien.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brando70


In het nieuwste nummer van Smult - het tijdschrift van Smulweb – vind je tips van Janny van der Heijden, de beste recepten van Tessa Kiros, een stoere BBQ special en culinaire how-to's. Actie t/m 31 mei 2015.
Nu 4x Smult van € 19,80 voor € 9,95 »

Dagdeal
Bestel nu »

Handige grote fietsmand met klik- en bevestigingssysteem!

van 59,95
Alleen vandaag 39,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Met Smult in de keuken heb je in een handomdraai heerlijke gerechten op tafel! Een gegarandeerd succes bij al je gasten. Nu 4x Smult voor slechts € 9,95! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies