Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Stokvis

Door: brando70

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


Stokvis.



Dit gerecht kreeg ik altijd van mijn grootmoeder, wij beiden waren dol op stokvis. Ik ben er nog steeds dol op.
Vandaar dit gerecht.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de stokvis gedurende 24 uur weken en ververs het water een paar keer. Maak de vis schoon, spoel hem goed af en maak er rolletjes van die met een touwtje worden vastgebonden. Breng de vis in ruim water aan de kook, zet het vuur wat lager en pocheer ongeveer drie kwartier. Is de vis gaar, schep dan de rolletjes met een schuimspaan uit het water. Laat ze even uitlekken en haal de touwtjes weg.

Serveertip

TIP
Dien de stokvis op met mosterdsaus, rijst, aardappelen en gebakken uien.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van brando70
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top