Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Bonbons Puur, Melk of Wit

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

Voor de ganache - de vulling (afhankelijk van de soort bonbon die je maakt):Puur
300 gram pure chocolade
150 gram room
Melk
300 gram melkchocolade
200 gram room
Wit
350 gram witte chocolade
150 gram room
Voor de buitenkant van de bonbon:
300 gram chocolade
100 gram chocolade in een andere kleur om te versieren)


HULPMIDDELEN

Steelpannetje, doorhaalvorkje, vetvrij papier, spatel, 2 mengkommen, garde, plat bakje, plastic folie


Lekkere chocoladebonbons om zelf te maken.
Recept van de Workshop Bonbons maken in de Bonte Koe.

Voorbereiding


Kook de room in het steelpannetje
Smelt de chocolade op ongeveer 40 graden
Meng de gekookte room met de gesmolten chocolade
Bedek het bakje met plastic folie
Giet het mengsel ongeveer 2 cm dik op het plastic folie
Laat het mengsel afkoelen in de koelkast

Bereidingswijze


Na ca. anderhalf uur het hard geworden mengsel (de ganache) uit de koelkast halen (dit mag ook langer in de koelkast staan!)
Laat de ganache even op kamertemperatuur komen
Smelt de chocolade voor de buitenkant tot ongeveer 40 graden
Breng een dun laagje chocolade op de plak aan en laat dit hard worden (gaat snel!)
Leg de ganache op een vetvrij papier en leg een ander stuk vetvrij papier klaar
Verdeel de ganache in kleine vormpjes. Dit kan je zelf snijden of je kan gebruik maken van vormpjes. Van de overgebleven ganache kan je balletjes draaien, maar probeer het contact met de handen zo kort mogelijk te houden i.v.m. lichaamswarmte.
De gesmolten chocolade en een doorhaalvorkje pak je erbij
Gooi de ganache een voor een in de gesmolten chocolade. Zorg ervoor dat het helemaal bedekt is met chocolade. Met het vorkje haal je de bonbons eruit. Laat ze even uitlekken en leg ze dan voorzichtig op het vetvrije papier
Laat dit hard worden
Smelt dan de chocolade in de andere kleur om te versieren
Vouw van een vetvrij - driehoek - stuk papier (A4 in 2 driehoeken gesneden) een dichte tuut en vul het met de gesmolten chocolade. Aan de bovenkant vouw je het weer dicht.
Knip er een heel erg klein ieniemienie stukje af zodat je heel fijne lijntjes kunt trekken
Gebruik je fantasie!
Laat ook dit weer hard worden (eventueel in de koelkast, maar daar kunnen ze wel wit van uitslaan!)

Serveertips

Je kan zelf nog van chocolade een bonbonschaaltje maken.
Aan de vulling kan je uiteraard smaakjes toevoegen die je zelf lekker vindt! Bijvoorbeeld een koffielikeurtje of kirsch.



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja13091976
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top