Appeltaart van de bakplaat

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 25 personen

1 1/2 kg goudreinetten1 keer normaal recept voor appeltaartdeeg1 keer het recept voor cakebeslag3 ons walnoten [Lidl heeft heerlijke Californische]kaneel en suiker om door de appels te roereneen paar flinke eetlepes honingEventueel amandelspijs plus een ei

HULPMIDDELEN

Keukenmachine, deeghaak, grove garde, oven, grote bakplaat

appeltaart van bakplaat

20-10-2012


Met honing en walnoten

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 175 gradenAppels schillen , van klokhuis ontdoen en in partjes snijdenKaneel en suiker vermengen met de appels en laten uitlekkenDe walnoten grof hakken1 keer appeltaartdeeg maken met de deeghaken [ik heb deze keer een mix gebruikt, die ik bij de molen heb gekocht]Dan in andere kom met de grove garde een cakebeslag maken en toevoegen aan het deeg en met de deeghaak beiden vermengenMeng de honing door de walnoten en doe dat bij de uitglekte appels en omscheppen

Bereidingswijze

Bakplaat bekleden met bakpapier [scheelt een stuk met afwassen]Spreid het deegbeslag erover uitDoe daarover de met ei vermengde amandelspijs [hoeft niet perse]Doe daarover het appelmengsel en zet het in de voorverwarmde ovenBak het in ongeveer 1 uur,afhankelijk van de dikte van de deegbodem; het is gaar als een breinaald er schoon uitkomt als je er in prikt

Serveertips

Snij de appelplaattaart in vierkant stukken en serveer eventueel met slagroom bij de koffie.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (9)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies