Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kofta

  • Arabisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

500 g lams- of rundergehakt
1 ui
1 eetlepel djinten (gemalen komijn)
? eetlepel ketoembar (gemalen koriander)
3 eetlepels fijngehakte peterselie
Zout, versgemalen peper
Olijfolie
paprikapoeder
3 lente-uitjes
2 dl yoghurt
1 eetlepel fijngehakte verse munt



Geroosterd gehakt (kofta) met yoghurtsaus.

Bereidingswijze

Doe het gehakt in een kom en rasp de gepelde ui erboven.
Voeg de djinten, ketoembar, peterselie, zout en peper naar smaak toe.
Kneed het mengsel goed door elkaar.

Neem telkens ca. 2 eetlepels van het gehakt en kneed dit om houten satestokjes tot een langwerpig staafje en druk het iets plat.
Bestrijk het vlees met olie en strooi er het paprikapoeder over.

Rooster het vlees onder een voorverwarmde hete grill in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar.

Snijd intussen de schoongemaakte lente-uitjes met een deel van het groen in kleine stukjes.
Doe de yoghurt in een kom en roer de lente-uitjes en de fijngehakte munt erdoor.
Voeg naar smaak zout en peper toe. Geef de saus apart, voor ieder een eigen kommetje bijvoorbeeld.



Leuk recept? Deel het
Reacties (5)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shell_seeker
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top