Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Duivels pruttelpotje

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 pak rijst
500 gram varkenspoulet
3 uien
1 bakje ( gesneden ) champignons
2 teenttjes knoflook
1 pakje conimex nasikruiden
5 eetlepels Ketjap Manis
5 eetlepels tomatenketchup
1 theelepel sambal
1 eetlepel pindakaas
1 eetlepel bruine suiker
1 kopje water


HULPMIDDELEN

Knflookpers, spatel, Braadpan en kookpan


Lekker rijstgerecht dat bij eenieder in de smaak valt.

Voorbereiding

Het is makkelijk om alle hoeveelheden vast in kleine bakjes op het aanrecht te plaatsen. Dit vergemakkelijkt het bereiden van dit recept.

Bereidingswijze

Bak het vlees lekker bruin. Haal het vlees eruit en fruit de uienringen, de champignons en de twee uitgeperste teentjes knoflook in de pan. Voeg daarna het vlees weer toe. Voeg de sambal en de nasikruiden ( recht uit het zakje ) toe. Goed doorroeren. Laat 15 minuten op een zacht vuur staan. Voeg daarna de tomatenketchup, de Ketjap manis, pindakaas en bruine suiker toe. Schenk ook het kopje water erbij. Dit geheel op een zacht vuur, onder regelmatig doorroeren, 1 uur laten pruttelen. Indien de saus te dik is kan er een kleine hoeveelheid water worden toegevoegd.

Serveertips

Maak een tulband van rijst en schep in het midden het pruttelpotje. Lekker met frisse koolsalade of komkommersalade. Wij eten dit vaak als we met meerdere mensen zijn en gemakkelijk willen eten. Dit gerecht kun je namelijk van te voren maken en opwarmen als alle gasten er zijn.



Leuk recept? Deel het
Reacties (5)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rayscha
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top