Ingemaakte komkommers

  • Nederlands Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

6 komkomers, 1 liter azijn, 6 kruidnagels, 500gr suiker, 2 kaneelstokjes

HULPMIDDELEN

Schone potjes met deksel of weckpotjes


Zoet zure komkommer

Bereidingswijze

Schil de komkommers. Dit gaat makkelijk met een kaasschaaf. Snijd ze over de lengte 2x doormidden zodat je 4 delen krijgt. haal de pitlijsten eruit.
snijd de komkommer dan in stukjes.
kook de komkommer 10 minuten in 300 cc azijn en 6oo cc water laat de komkommer goed laten uitlekken.kook ze nu opnieuw maar nu met azijn, de suiker de kruidnagels, en de kaneelstokjes. neem zoveel azijn dat de komkommers voor 1/3de onderstaankook ze nu 15 minuten. neem de komkommers uit de pan en doe deze in de potjes. kook de siroop nog even een beetje in en verdeel deze over de potjes voeg ook de meegekookte kruidnagels en kaneelstokjes toe. draai nu de deksels op de potjes. en zet ze op de kop.
dit is erg lang houdbaar.
om het verkleuren van de komkommers te voorkomen doe ik altijd een stukje vershoudfolie tussen het glas en het deksel

Serveertips

Lekker in de winter bij de stampot boerenkool
Met dank aan mijn moeder die dit recept doorgaf aan mij.

Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orange9481
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies