• Eigen recept

Foo yong hai met saus

  • Chinees
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

VOOR FOO YONG HAI:
150 g krab, fijn gesneden of kleine garnalen of uitgelekte Pilchards in tomatendsaus uit blik, gevlokt(als Pilchards gebruikt worden, kan de vocht later aan saus toevoegt worden )
4 eieren
2 e selderij stengel in kleine blokjes
3/4 t zout
1/4 t peper
2 lente-uitjes in dunne ringetjes
75 g champignons in blokjes
40 g hete boter

VOOR SAUS:
250 ml kippenbouillon
3 e tomatenketchup
1+1/2 t maizena
1/4 t peper
1+1/2 e sojasaus
1+1/4 t gemberpoeder
1 t suiker

Gemaakt door Agnes


富永海醬 Chinees omelet met als vulling, gaar krab of garnalen of sardines (in tomatensaus) of ham of varkensvlees of rundergehakt.
Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal

Bereidingswijze

VOOR FOO YONG HAI:
1. Bak lente-ui, selderij en champignons 3 min. en meng van vuur de krab of garnalen of gevlokte Pilchards erdoor.
2. Roer ei los met zout en peper en bak in de hete boter er een omelet van.
3. Als omelet bijna gaar is de vulling van krab, garnalen of Pilchards mengsel op helft van omelet doen en de andere helft eroverheen flappen.
4. Serveer met saus.

VOOR SAUS:
1. Breng bouillon met zout, peper, sojasaus, tomatenketchup en suiker aan kook en bind met maizena.
2. Doe saus over omelet.

Serveertips

Op de foto heb ik rivier kreeftjes gebruikt, ook lekker!

Leuk recept? Deel het
Reacties (9)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies