Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

De beste tiramisu

Door: matisse

  • Italiaans Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


3 eidooiers
50 g suiker
3 eiwitten
50 g poedersuiker
100 g mascarpone
100 g slagroom
1 pak (Italiaanse) lange vingers
100 ml espresso
4-5 el amaretto
3 el cacao
stuk chocolade, geraspt of geschaafd


Verder heb je nodig


Zeefje en ovenschaal (ik gebruik een schaal van 20,5 x 16,5 cm)


Volgens vrienden de beste tiramisu die ze ooit proefden. Simpel en luchtiger dan de traditionele. Hoe blij kun je worden van tiramisu.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Klop de eidooiers dik en luchtig met de suiker. Klop de eiwitten stijf met de poedersuiker. Meng eigeel en eiwit met een spatel. Klop de mascarpone los en klop er de slagroom door, tot het mengsel lobbig is. Meng met een spatel door het eimengsel. Bedek een Ovenschaal met lange vingers en giet er de espresso over. Bedek met de helft van het mascarpone-eimengsel. Leg hier de rest van de lange vingers op en giet de amaretto erover. Bedek met de rest van de mascarpone/ei. Bestrooi met behulp van een zeefje met de cacao en vervolgens met de geraspte chocolade. Laat 1 uur in de vriezer of 3 uur (nog beter: een nacht) in de koelkast opstijven.

Serveertip

Met espresso of cappuccino en een glaasje dessertwijn/likeur/grappa.

Bron

Recept van restaurant Mario in Neck.



Deel dit recept

Reacties (28)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van matisse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top