Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Chilli beef tortilla

  • Mexicaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

  • 4 tortillas (wraps -supermarkt).
  • VOOR DE VULLING:
  • 1 eetlepel olijfolie.
  • 450 g rundergehakt.
  • 1 ui, gehakt.
  • 1 theelepel paprikapoeder.
  • 1 rode peper, van zaadjes ontdaan en dun gesneden.
  • 1 eetlepel bloem.
  • 150 ml runderbouillon (eventueel van blokje).
  • 2 grote tomaten, in kleine blokjes.
  • Zout en vers gemalen zwarte peper.
  • VOOR EVENTUEEL ERBIJ: Groene paprika`s, klein gesneden tomaten, guacomole en zure room.


VOOR DE KAASSAUS:
  • 25 g boter.
  • 25 g bloem.
  • 300 ml melk.
  • 50 g geraspte oude kaas.
  • Snufje paprikapoeder.


HULPMIDDELEN

Juspan of hapjespan.Oven.


Misschien het meest bekende Mexicaanse recept (genaamd Chimichanga - bron "cooking with spices), deze wrap tortilla`s zijn gevuld met pittig rundvlees, bedekt met pittige kaassaus en kan geserveerd worden met de traditionele guacomole met erbij wat groene paprika`s en tomaten.
(Ik heb een recept van guacomole in "mijn kookboek" het is van "suzanneskitchen" en heet "de allerverrukkelijkste guacomole"). Hier is de link naar dit recept. Allerverrukkelijkste-guacomole

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180° C.

Bereidingswijze

BEREIDING VULLING:

  • Verhit de olie in een grote juspan of Hapjespan en braad het gehakt voor vijf minuten.
  • Voeg de ui toe en bak weer vijf minuten.
  • Voeg de paprikapoeder, kleingesneden rode peper en bloem toe. Laat dit 1 minuut pruttelen. Voeg al roerend de runderbouillon toe, maak op smaak met peper en zout en breng aan de kook, zodra het kookt zet je het vuur laag en laat het zachtjes pruttelen voor 20 minuten.
  • MAAK NU DE kaasSAUS. Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe, kook voor 1 minuut en voeg heel geleidelijk de melk toe. Voeg dan de geraspte kaas toe en paprikapoeder, maak op smaak (proef even) en breng het aan de kook terwijl je blijft roeren. Als het goed is haal je het van het vuur.
  • Doe een beetje van de gehaktvulling over de lengte van iedere tortilla, doe de tomatenblokjes erop en rol op als een sigaar, leg ze met naad naar onderen in een ovenvaste schaal en giet de kaassaus over iedere tortilla en bak in de oven voor 20 minuten.

Serveertips

Serveer met groene paprika`s in reepjes gesneden, tomaten in niet al te kleine stukjes, guacomole en zure room (hoeft niet natuurlijk)

Bron

Cooking with spices



Leuk recept? Deel het
Reacties (6)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top