Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Vissoep

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

300 gram kabeljauwfilet=
0.5 eetlepel citroensap=
zout=
versgemalen peper=
1 prei (alleen het witte en lichtgroene gedeelte)=
1 sjalotje=
1 knoflookteen=
1 vleestomaat=
25 gram boter=
0.5 liter visbouillon=
0.5 theelepel tijm=
0.25 theelepel venkelzaadjes=
mespunt saffraanpoeder=
2 eetlepels pernod (eventueel)=
0.5eetlepel fijngehakte peterselie=
4 sneetjes geroosterd stokbrood=
25 gram geraspte oude Goudse kaas=
scherpe pepersaus



Voorbereiding

Snijd de visfilet in stukjes van 2-3 cm. Besprenkel de stukjes met citroensap en bestrooi ze met een beetje zout.

Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen (ca. 3 mm). Pel het sjalotje en de knoflook en snipper ze fijn.

Ontvel de tomaat en verwijder het vocht en de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Smelt de boter in een grote pan en roer de preiringen, de sjalot- en knoflooksnippers en de tomaatstukjes erdoor.

Leg het deksel op de pan en laat het groentemengsel, op een laag vuur, ca. 10 minuten zachtjes smoren.Schenk de visbouillon erbij en voeg de tijm, de venkelzaadjes en het saffraanpoeder toe.

Bereidingswijze

Breng de soep al roerende aan de kook en voeg naar smaak zout en peper toe.

Roer de visstukjes door de soep en laat die zachtjes in 6-8 minuten gaar worden.

Roer eventueel de pernod door de soep en strooi de fijngehakte peterselie erover.

Serveer het geroosterde stokbrood, de geraspte kaas en de rouille apart. (De eters brengen de soep aan tafel op smaak met een beetje rouille, het stokbrood wordt in de soep gelegd en het geheel wordt bestrooid met de kaas.)



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riavreven
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top