Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Chutney.

Door: jokewvg

  • Indiaas Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten



Voor een ruime liter:



1 kilo vers fruit in stukken,

400 gram uien in grove snippers (2 grote uien)

50 gram verse gember,

40 gram mosterdzaad,

1 eetlepel currypasta,

5 rode pepers.

50/100 gram suiker,

1 dl water 1 theelepel zout,

1 theelepel gemalen kruitnagel,

1 theelepel versgeschaafde nootmuskaat,

1 theelepel piment,

1 theelepel kaneel.


Verder heb je nodig


Keukenmachine
pan
houten pollepel
glazen potten met deksel.
Snijplank met scherp mes.
vijzel.


Een heerlijke Chutney van fruit, uien, knoflook, en zalige kruiden.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd het fruit en de uien in stukjes van het formaat dat je in het eindprodukt nog wel wilt tegen komen.

Bereidingswijze

Doe alle ingredienten in een pan en breng aan de kook.
Zodra het kookt de hittebron heel laag zetten en heel rustig laten pruttelen onder af en toe roeren.
De hoeveelheid suiker hangt af van de keuze van het fruit(abrikozen en citroenen)
hebben wat meer suiker nodig en zoet fruit zoals(pruimen zoete peren)wat minder.

Laat alles ongeveer anderhalf tot 2 uur pruttelen zodat alles goed doortrokken is maar nog niet tot moes is gekookt.

Als het te droog dreigt te worden nog wat water (maar bv Whisky kan ook)toevoegen,

als het te nat blijft de deksel er af halen en wat in laten koken.

Niet af laten koelen, zodra het goed is

schep je het in goed heet schoongemaakte potten en doe je meteen de deksel erop.

Serveertip

Zodra je een pot aanbreekt, deze bewaren in de koelkast.

Deze is ook dan nog heel lang houdbaar (echt maanden)

Lekker op allerlei soorten vlees,sandwiches met ham,
kaas, hamburgens,

bij bruine bonen met spek,gourmet, fondue, enz.

Mijn laatste variatie bevatte 1 grote appel, bijna 700 gram blauwe pruimen,

300 gram gedroogde tomaten met kappertjes,

maar je kunt ook denken aan, rozijnen,krenten, dadels, cranberries,
mango, peren, tomaten, sinaasappels, bramen, manderijnen, ananas, meloen, enz.
Niet snel klaar, maar als je het eenmaal hebt is het wel snel gepakt:-)



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jokewvg
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top