Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

rijst

Door: eoverbosch

  • Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


Rijst, ui, olie, bouillonblokjes. Hoeveelheden pas je aan aan de hoeveelheid rijst die je wilt maken (zie voorbereiding)


Verder heb je nodig


Hapjespan met deksel


Een keer gezien bij een Engels kookprogramma. Daarna heb ik nooit meer gewoon rijst gekookt. Zelfs gewone rijst smaakt zo heel bijzonder. Maar vooral met basmatirijst eet je je vingers erbij op.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Uitje snipperen, bouillon maken. De hoeveelheid bouillon moet 1,5x de inhoud van de rijst. Dus als je 400 ml. rijst gebruikt (dat is iets minder dan een pak) voeg je 600 ml. bouillon toe. Ik maak de bouillon meestal door water te koken en per 200 ml. water een maggi bouillonblokje toe te voegen.

Bereidingswijze

Olie in de Hapjespan (of andere pan met een dikke bodem en een deksel). Uitje zachtjes fruiten. Rijst toevoegen en laten meebakken tot de rijstkorrels wit worden. Dan de kokende bouillon toevoegen. Dan niet meer roeren maar de deksel op de pan doen. 12 minuten laten koken. De deksel van de pan halen en een schone theedoek over de pan leggen. Het overtollige vocht trekt dan in de theedoek en je rijst wordt precies zoals het zijn moet. Even laten staan en smullen maar.

Serveertip

Lekker als basis voor alles waar je rijst bij eet.



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van eoverbosch
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top