Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

GEPEPERDE KIP UIT SZETSJWAN

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

500 gr. gekookte kipfilet
1 tl zout
1 eiwit
5 el olie
1.5 el maizena
2 dunne schijfjes gemberwortel
2 kleine gedroogde pepertjes
1 groene paprika en 1 rode klein gesnipperd of in reepjes
2 verse spaanse pepers in ringetjes
2 el sojasaus
2 el wijnazijn of naturel sladressing


HULPMIDDELEN

Wok




Als je van pittig houd is dit een heerlijk recept

Voorbereiding

De gekookte kip in blokjes snijden.
Het zout mengen met het eiwit en 1 el olie en de maizena.
De stukjes kip hierin leggen
en er voor zorgen dat de stukjes allemaal bedekt worden met een dun laagje
Laat ze op het minst een uurtje marineren

Bereidingswijze

De gember en de gedroogde pepertjes fijn hakken.
De paprika's in kleine blokjes snijden
en verse pepers zonder of met pitjes naar keuze in ringetjes snijden
of fijn snipperen met de pitjes erbij wordt het dubbel pittig
De resterend olie verhitten in de wok
de gember en de pepertjes hierin 1 min, roerbakken
De stukjes kip erbij doenen tijdens het bakken flink omscheppen.
Paprika erbij doen met de sojasaus
en de azijn of dressing nog een paar min, door bakken.

Serveertips

Serveren met witte rijst en wat komkommersalade.
Neem er in elk geval een flink glas bier bij
Je kan dit gerecht zo heet maken als je wilt door de pepertjes aan tepassen.



Leuk recept? Deel het
Reacties (6)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van peperfreaky
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top