Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

bretonse bloemkoolcreme soep

  • Frans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 grote bloemkool.1 grote ui.1 grote aardappel.25 gram boter.vers gemalen peper,zout,nootmuskaat.2 eierdooiers.20 ml slagroom.bieslook.


HULPMIDDELEN

Staafmixer


Een heerlijk romige soep.recept is van joop braakhekke.

Voorbereiding

Maak de bloemkool schoon en was m goed,verdeel hem in stukken.pel en snipper de ui.schil en was de aardappel en snij m in kleine stukjes.

Bereidingswijze

Verwarm de boter in een grote pan en smoor de ui glazig hij mag beslist niet kleuren.voeg een beetje water toe en laat m 20 min zachtjes stoven.doe de aardappel en bloemkool bij de ui laat afgedekt 5 min stoven.voeg dan 1,5 liter water toe,breng het geheel aan de kook en laat de groente in 25 min gaar worden.mix de soep met een staafmixer.verwarm de soep tegen de kook aan en breng m pittig op smaak met peper,zout en nootmuskaat.roer de dooiers los met de slagroom voeg al roerend een beetje hete soep toe en giet t zo verwarmde mengsel in de pan.laat de soep nu niet meer koken.serveer m bestrooid met fijn geknipte bieslook.

Serveertips

Lekker met getoast brood met gezouten roomboter.



Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van johannesen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top