Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Slanke kaasfondue met groenten en fruit

Door: vifke

  • Slanke keuken
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 6 personen


Voor de fondue:
300 g Emmenthaler light;250 g Leerdammer light; 50 g Milner light; 4 teentjes knoflook; 1,5 dl droge witte wijn; sap van 1 citroen; 4 el kirsch (facultatief); 1 el paprikapoeder; nootmuskaatnoot; arrabiata-kruiden (of peper)
Voor de dips:
200 g champignons; 1 kleine bloemkool; 8 mini-maiskolfjes;; 200 g dadels; 200 g gedroogde abrikozen; 200 g radijsjes



Lekker gezellig...samen slank...eten...

Ontdek meer:

Voorbereiding

Blancheer de bloemkool-roosjes en de maiskolfjes beetgaar in gezouten water. en laat ze uitlekken.
Borstel de champignons droog schoon.

Bereidingswijze

Wrijf de binnenkant van de fonduepan in met een doorgesneden teentje knoflook. Schenk de wijn in de pan. Laat lichtjes opwarmen. Voeg er het citroensap en de kaas, in stukken, aan toe.
Verwarm al roerend tot de kaas volledig gesmolten is. doe er de gepelde en geperste knoflook en (eventueel) de Kirsch bij. Kruid naar smak. Werk af met het paprikapoeder.

Serveertip

Tip:
Extra makkelijk: laat de kaas smelten op het vuur. Verwarm de fonduepan een beetje voor en schenk er pas dan de kaasmassa in!
Variatie:
Met alle stevige groenten: broccoli, peultjes, asperges, kerstomaatjes...Blancheer harde groenten eerst beetgaar!
Het fruit kunt u aanvullen met ananas en druiven. Ook mini worstjes doen het prima bij deze fondue.
Brood erbij: Stokbrood, notenbrood, volkorenbrood, ciabatta, Turks brood...'t kan allemaal



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top