Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

KIP IN BRAADZAK

  • Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 hele kip
1 citroen
1 prei
1 rode paprika
1 ui gesnipperd
2 teentjes knoflook
2 stengels bleekselderij
? bakje champignons
2 tomaten
2 eetlepels rode wijn
Provencaalse kruiden klein beetje mag niet overheersen
Zout en peper
1 braadzak(te koop bij de supermarkt)


HULPMIDDELEN

Ovenschaal


Een heerlijk mager gerecht zonder vet

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 ?C.
Spoel de kip goed af en dep hem daarna droog.
Boen de citroen en snijd deze in 3 of 4 dikke plakken.
Stop de plakken citroen in de buikholte van de kip.
Snijd de prei in ringen
en de paprika, de bleekselderij, de champignons en de tomaten in stukjes.
Pel en snipper de ui.
Doe de gesneden groenten samen met de geperste teentjes knoflook in de braadzak.
Voeg zout en peper met de Provencaalse kruiden toe.
Doe er nu de eetlepels wijn bij.
Houd de zak goed dicht en schud de groenten door elkaar.
Leg de zak neer en leg de kip op de groente.
Bind de braadzak goed dicht met de bijgeleverde sluitclip.
Leg de braadzak in een Ovenschaal

Bereidingswijze

En braad hem in de oven in 60-75 minuten gaar.
Knip 15 minuten voor het verstrijken van de oventijd de zak open
om de kip een mooie bruine kleur te laten krijgen.

Serveertips

Lekker met sperzieboontjes en gebakken aardappeltjes



Leuk recept? Deel het
Reacties (6)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sunmaid
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top