Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

foccacia

  • Italiaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

750gr bloem van harde tarwe + beetje extra om te kneden,1 zakje instant gist van 7 gr,3 theelepels basterdsuiker,2 theelepels zout,9 eetlepels olijfolie,4,5 dl warm(geen heet)water,6 zontomaatjes,paar takjes rozemarijn,een paar ontpitte zwarte olijven,een beetje grof zeezout.



Lekker italiaans brood zelf gebakken,leuk om met de kinderen te maken

Voorbereiding

Doe de bloem,gist suiker,zout en 3 eetlepels olijfolie in een grote kom,meng met een houten lepel het water geleidelijk er door.kneed het deeg tot t zacht is.bestuif t aanrecht met een beetje bloem en kneed t deeg in 5 minuten soepel.doe t terug inde kom,dek af met plasticfolie en laat op een warme plek rijzen tot t volume verdubbeld is,ongeveer 1 uur.leg t deeg opnieuw op de aanrecht en kneed t nmog een keer tot t soepel is.

Bereidingswijze

Snijd t deeg in 3 stukken en druk elk stuk uit tot een ovaal van ongeveer 23cm doorsnede.leg ze op 2 met olie bestreken bakplaten.druk met je vinger stukjes zontomaat,stukjes olijf en rozemarijn in t deeg.laat ze op een warme plek narijzen tot ze anderhalf x zo groot zijn.verwarm de oven voor op 200graden.sprenkel over elk brood een eetlepel olijfolie en bestrooi met grof zeezout.bak de broden in 15 minuten af.sprenkel de rest van de olijfolie over de broden.

Serveertips

Serveer warm of koud in repen gescheurd bij soep of sij salade.ik heb t recept uit een kinderkookboek maar t is een volwassen recept.



Leuk recept? Deel het
Reacties (6)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van johannesen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top