Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

pasta met rivierkreeftjes

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

Zongedroogde tomaatjes, een bakje rivierkreeftjes, bakje boursin cuisine mediterrane, wat kruiden naar keuze zoals basillicum, oregano, tijm, of gemixte italiaanse kruiden. En natuurlijk de pasta, zelf gebruik ik meestal fettuccine (iets dunner dan tagliatelle) maar spaghetti kan ook,



Voorbereiding

Zongedroogde tomaatjes in kleine reepjes snijden en rivierkreeftje door de helft snijden, pan water met een scheutje olijfolie opzetten om pasta in te koken.

Bereidingswijze

Pan water opzetten met een scheutje olijfolie om de pasta in te koken, daarna de rivierkreeftjes door de helft snijden en de zongedroogde tomaatjes in reepjes (de hoeveelheid van de rivierkreeftjes en gedroogde tomaatjes is naar keuze). in een steelpannetje de boursin cuisine langzaam laten smelten, ik doe er meestal een scheutje water bij omdat de saus anders vrij dik is. Zodra het water kookt de pasta volgens de bereidingswijze koken. De halve rivierkreeftjes en de reepjes tomaat bij de boursin cuisine doen en langzaam warm laten worden, dan wat kruiden naar keuze er overheen strooien. De pasta als die klaar is afgieten en wat kookvocht erover gieten zodat hij niet gaat plakken. De pasta in twee schaaltjes doen en de saus er overheen scheppen

Serveertips

Bestrooien met wat parmezaanse kaas



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van miekepoulissen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top