Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

pasta met rivierkreeftjes

Door: miekepoulissen

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 2 personen


Zongedroogde tomaatjes, een bakje rivierkreeftjes, bakje boursin cuisine mediterrane, wat kruiden naar keuze zoals basillicum, oregano, tijm, of gemixte italiaanse kruiden. En natuurlijk de pasta, zelf gebruik ik meestal fettuccine (iets dunner dan tagliatelle) maar spaghetti kan ook,



Ontdek meer:

Voorbereiding

Zongedroogde tomaatjes in kleine reepjes snijden en rivierkreeftje door de helft snijden, pan water met een scheutje olijfolie opzetten om pasta in te koken.

Bereidingswijze

Pan water opzetten met een scheutje olijfolie om de pasta in te koken, daarna de rivierkreeftjes door de helft snijden en de zongedroogde tomaatjes in reepjes (de hoeveelheid van de rivierkreeftjes en gedroogde tomaatjes is naar keuze). in een steelpannetje de boursin cuisine langzaam laten smelten, ik doe er meestal een scheutje water bij omdat de saus anders vrij dik is. Zodra het water kookt de pasta volgens de bereidingswijze koken. De halve rivierkreeftjes en de reepjes tomaat bij de boursin cuisine doen en langzaam warm laten worden, dan wat kruiden naar keuze er overheen strooien. De pasta als die klaar is afgieten en wat kookvocht erover gieten zodat hij niet gaat plakken. De pasta in twee schaaltjes doen en de saus er overheen scheppen

Serveertip

Bestrooien met wat parmezaanse kaas



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van miekepoulissen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top