• Eigen recept

Varkenshaasje

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

- varkenshaasje
- 100 gram gerookte spekblokjes
- 1 bakje champignons
- 1 ui fijngesnipperd
- 2 blokjes tuinkruiden knorr
- 2 eetl. balsamico
- 1 borreltje goede cognac
- peper uit de molen en zout
- nootmuskaat
- 2 dl room
- tagliatelle, papardelle of linguinepasta


Makkelijk en heel smakelijk gerecht!

Voorbereiding

- champignons kuisen en in plakjes snijden
- ui fijnsnipperen

Bereidingswijze

- varkenshaasje kruiden met peper, zout en nootmuskaat
- aanbraden langs alle kanten en rose laten bakken!
- vlees uit de pan
- de spekblokjes in de pan bakken, ui bijvoegen en laten fruiten
- champignons nog mee stoven
- blussen met de cognac en balsamico
- de room en de bouillonblokjes toevoegen
- de saus 10 min. laten inkoken
- nog even proeven en op smaak brengen
- het vlees in plakken snijden

Serveertips

- serveren in groot diep bord met de pasta of met fritjes

Leuk recept? Deel het
Reacties (4)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dekeusterjl
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies