• Eigen recept

Varkenshaasje

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

- varkenshaasje
- 100 gram gerookte spekblokjes
- 1 bakje champignons
- 1 ui fijngesnipperd
- 2 blokjes tuinkruiden knorr
- 2 eetl. balsamico
- 1 borreltje goede cognac
- peper uit de molen en zout
- nootmuskaat
- 2 dl room
- tagliatelle, papardelle of linguinepasta


Makkelijk en heel smakelijk gerecht!

Voorbereiding

- champignons kuisen en in plakjes snijden
- ui fijnsnipperen

Bereidingswijze

- varkenshaasje kruiden met peper, zout en nootmuskaat
- aanbraden langs alle kanten en rose laten bakken!
- vlees uit de pan
- de spekblokjes in de pan bakken, ui bijvoegen en laten fruiten
- champignons nog mee stoven
- blussen met de cognac en balsamico
- de room en de bouillonblokjes toevoegen
- de saus 10 min. laten inkoken
- nog even proeven en op smaak brengen
- het vlees in plakken snijden

Serveertips

- serveren in groot diep bord met de pasta of met fritjes

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (4)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies