Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Varkenshaasje

Door: dekeusterjl

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


- varkenshaasje
- 100 gram gerookte spekblokjes
- 1 bakje champignons
- 1 ui fijngesnipperd
- 2 blokjes tuinkruiden knorr
- 2 eetl. balsamico
- 1 borreltje goede cognac
- peper uit de molen en zout
- nootmuskaat
- 2 dl room
- tagliatelle, papardelle of linguinepasta



Makkelijk en heel smakelijk gerecht!

Ontdek meer:

Voorbereiding

- champignons kuisen en in plakjes snijden
- ui fijnsnipperen

Bereidingswijze

- varkenshaasje kruiden met peper, zout en nootmuskaat
- aanbraden langs alle kanten en rose laten bakken!
- vlees uit de pan
- de spekblokjes in de pan bakken, ui bijvoegen en laten fruiten
- champignons nog mee stoven
- blussen met de cognac en balsamico
- de room en de bouillonblokjes toevoegen
- de saus 10 min. laten inkoken
- nog even proeven en op smaak brengen
- het vlees in plakken snijden

Serveertip

- serveren in groot diep bord met de pasta of met fritjes



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dekeusterjl
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top