Rozebottelgebak

  • Internationaal
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 12 personen

125 gr ongezouten hazelnoten;
200 gr zelfrijzend bakmeel;
1/4 tl kruidnagelpoeder;
1 tl kaneel;
1 citroen of citroerasp uit een potje[Baukje];
200 gr zacht boter of mararine;
200 gr witte basterdsuiker;
3 eieren[no 2];
4 blaadjes ouwel;
1/2 pot rozebotteljam[ nettogew. ca. 350 gr.;
1/2 zakje geschaafde amandelen[ 40 gr.];
1 zakje vanillesuiker.


HULPMIDDELEN

Vierkante taartvorm van ca. 24 bij 24 cm; blender of keukenmachine voor het malen van de hazelnoten;
Spuitzak met grote spuitmond;
Mixer;


Dit is kerstgebak, maar ik maak het ook vaak bij een verjaardag

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 160 graden.
Taartvorm invetten en met bloem bestuiven of bekleden met bakpapier.
In blender hazelnoten fijnmalen.
Boven kom zeven: bloem, kruidnagelpoeder en kaneel.
Citroen wassen en helft van citroenschil raspen(Rest van citroen wordt niet gebruikt)
In andere kom doen: citroenrasp, boter en bastersuiker.
Met mixer in ong. 7 min. dik en romig kloppen. 1 ei erdoor kloppen. Volgend ei pas toevoegen als vorige helemaal is opgenomen. Bloemmengsel en hazelnoten in gedeelten erdoor kloppen. 3/4 deel van het deeg in taartvorm uitstrijken. Ouwel bijsnijden ter grootte van de bodem en op deegbodem leggen.Rozebotterjam losroeren en erboven verdelen. Rest van het deeg in spuitzak scheppen. Hiermee ruitjes-patroon spuiten. Amandelen erover strooien.

Bereidingswijze

In midden van de oven in ca. 35 min goudbruin en gaar bakken.
Gebak 1 uur af laten koelen en bestrooien met een mensel van poeder- en vanillesuiker met behulp van een zeefje.

Serveertips

Gebak in 12 stukken snijden.
Tip: In plaats van rozebotteljam kunt u ook pruimenjam gebruiken.


Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een LG LED televisie (3x), Tefal-pannenset (10x), Princess VitaPure (3x) of Philips Senseo Original (5x)!

Stem en win »
Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kooktgraag


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies