Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

vegetarische witloof-kaasschotel

Door: carinelauwers

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


1,5 kg aardappelen, 1,5 kg witloof, flesje koffieroom of room, 2 teentjes knoflook, 150 gr. blue danois of andere schimmelkaas, 100 gr. gemalen gruyerekaas, citroen, peper



Lekkere ovenschotel

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de aardappelen gaar en snijdt ze in schijfjes. Stoom of stoof de witloof gaar en doe er een beetje citroen op en peper. Doe in de ovenschotel een bodempje koffieroom + de uitgeperste look. Daarna doe je de aardappelschijfjes bij de room, de gestoofde witloof op de aardappelen en verbrokkel de schimmelkaas erop. Alles bedekken met de gemalen gruyerekaas en laten gratineren in de oven.

Serveertip

Lekker met gebakken oesterzwammen en eventueel nog een slaatje.
Je kan ook prei gebruiken i.p.v. witloof.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carinelauwers
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top