Jagerssaus

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

200 g paddestoelen
2 dl rode wijn
2 dl wildfond (bokaal)
2 gesnipperde sjalotten
1 eetl boter
2 eetl verse room
1 eetl gehakte peterselie
zout en versgemalen peper


Bereidingswijze

Fruit de sjalotten in een deel van de boter, overgiet met de rode wijn en laat inkoken. Giet de wildfond erbij en breng aan de kook. Kruid met peper en zout. Fruit de schoongeborstelde en kleingesneden paddestoelen in de rest van de boter, roer ze door de saus en laat 5 minuten stoven. Laat de saus indikken met verse room en bestrooi met peterselie.

Serveertips

Een variatie op wildsaus die bij elke wildschotel past.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riavreven
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies