Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Vrennekes

Door: will_s

  • Pools Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


Deeg :

1/2 kilo bloem
1/2 theelepel zout
2 eieren
2 eetlepels olie
minder dan 1/2 theelepel zuiveringszout ( Zuiveringszout, natrium bicarbonaat, wordt ook wel baking soda genoemd.Te koop in de toko )
1 gekookte en gepureerde aardappel
1/2 glas lauwwarm water

Vulling:

5-6 gepureerde aardappels
3-4 middelgrote uien in de olie gebakken
zout, peper
Zure room of wat extra gebakken uitjes
Boter


Verder heb je nodig


(hoeveelheden zijn voor ongeveer 32 stuks)


Dit werd vroeger gemaakt tijdens de koude winters in Polen. Het is een verrassend recept.Ik heb het uit mijn kookboek.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng bloem, zout, eieren, olie, en 1 gepureerde aardappel en water tot een gladde substantie.

Bestrooien met een beetje bloem.
Het deeg in twee porties verdelen.
Bedek de ene helft met een doek.


Bestrooi de schone kant met bloem en rol het
deeg uit.
Vorm met behulp van een glas rondjes met een diameter van ongeveer 12 cm.


Maak van de rest van de ingredienten de vulling.

Vul elk rondje met een beetje van de vulling en vouw het deeg dicht in de vorm van een halve maan.


Besmeer de vrennekes met wat boter of olie en doe ze in een pan kokend water.
Als ze boven komen drijven zijn ze klaar.
Neem ze direct uit de pan en bak ze in een Koekenpan met boter.

Serveertip

Serveer met zure room of wat gebakken uitjes.
Men kan er een frisse salade bij serveren.
En eventueel natuurlijk een stukje vlees naar keuze.
Eet smakelijk.

Bron

Pools Kookboek



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van will_s
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top