Notencake

  • Marokkaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 8 personen

1 theeglas zonnebloemolie, 1 theeglas suiker, 1 theeglas amandelen, 1 theeglas walnoten, 1 zakje bakpoeder, 1 zakje vanillesuiker, 5 eieren, beetje bloem.

HULPMIDDELEN

De theeglas (bij ingredienten) die wordt bedoeld is te krijgen bij de meeste MAROKKAANSE (geen Turkse, want die hebben andere theeglazen) huishoudelijke zaken en/of slagerij. Een alternatief is een limonadeglas van ca. 200 ml.
Verder een mixer, beslagkom en 'n cakevorm; vierkante vorm verkrijgbaar bij Marokkaanse winkels of een (glazen) rechthoekig vorm bij Blokker.


Een lekkere Marokkaanse cake die vaak in de namiddag tijdens theetijd wordt geserveerd naast andere lekkere hapjes (Marokkaanse pannekoeken =msemmen/rghaif, gevulde filopakketjes =briwat, Marokkaanse donuts =Sfenj, en ander lekkers), met muntthee (groene theebladeren met takjes munt in een typisch Marokkaanse theepot).

Voorbereiding

Maal de walnoten en daarna de amandelen groffijn tot kleine groffe stukjes afzonderlijk van elkaar (niet te fijn -> geen poeder).

Bereidingswijze

Meng de eieren, olie en suiker in een beslagkom ca. 3 minuten. De 1e minuut op normale stand daarna op stand 2. Voeg de bakpoeder en vanillesuiker toe en mix nog even 'n halve minuut door. De mixer weer op lage stand en de walnoten en amandelen toevoegen. Hierna de bloem beetje bij beetje (bijv. dmv een lepel) toevoegen en voorzichtig omscheppen. Net zolang bloem (let op! niet te veel) toevoegen tot er een cakebeslag ontstaat. Deze moet iets dikker als pannekoekbeslag worden. De cakevorm met beetje zonnebloemolie besmeren en beetje bloem strooien. Het beslag in de bakvorm gieten en in de oven 150 graden ca. 1 uur bakken. Controleer met 'n sateprikker of de cake daadwerkelijk gaar is. Vijf minuten laten staan dan uit vorm halen en laten afkoelen alvorens in vierkante stukjes te snijden.

Serveertips

Lekker bij thee of koffie. En als je de traditionele Marokkaanse manier wil aanhouden, kun je er diverse lekkere hapjes naast serveren bij de muntthee. Als je je visite extra zou willen verwennen.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chattin

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Met een inhoud van 1,2 liter.

van 37,95
Alleen vandaag 29,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies