Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Notencake

Door: chattin

  • Marokkaans
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 8 personen


1 theeglas zonnebloemolie, 1 theeglas suiker, 1 theeglas amandelen, 1 theeglas walnoten, 1 zakje bakpoeder, 1 zakje vanillesuiker, 5 eieren, beetje bloem.


Verder heb je nodig


De theeglas (bij ingredienten) die wordt bedoeld is te krijgen bij de meeste MAROKKAANSE (geen Turkse, want die hebben andere theeglazen) huishoudelijke zaken en/of slagerij. Een alternatief is een limonadeglas van ca. 200 ml.
Verder een mixer, beslagkom en 'n cakevorm; vierkante vorm verkrijgbaar bij Marokkaanse winkels of een (glazen) rechthoekig vorm bij Blokker.


Een lekkere Marokkaanse cake die vaak in de namiddag tijdens theetijd wordt geserveerd naast andere lekkere hapjes (Marokkaanse pannekoeken =msemmen/rghaif, gevulde filopakketjes =briwat, Marokkaanse donuts =Sfenj, en ander lekkers), met muntthee (groene theebladeren met takjes munt in een typisch Marokkaanse theepot).

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maal de walnoten en daarna de amandelen groffijn tot kleine groffe stukjes afzonderlijk van elkaar (niet te fijn -> geen poeder).

Bereidingswijze

Meng de eieren, olie en suiker in een beslagkom ca. 3 minuten. De 1e minuut op normale stand daarna op stand 2. Voeg de bakpoeder en vanillesuiker toe en mix nog even 'n halve minuut door. De Mixer weer op lage stand en de walnoten en amandelen toevoegen. Hierna de bloem beetje bij beetje (bijv. dmv een lepel) toevoegen en voorzichtig omscheppen. Net zolang bloem (let op! niet te veel) toevoegen tot er een cakebeslag ontstaat. Deze moet iets dikker als pannekoekbeslag worden. De cakevorm met beetje zonnebloemolie besmeren en beetje bloem strooien. Het beslag in de bakvorm gieten en in de oven 150 graden ca. 1 uur bakken. Controleer met 'n sateprikker of de cake daadwerkelijk gaar is. Vijf minuten laten staan dan uit vorm halen en laten afkoelen alvorens in vierkante stukjes te snijden.

Serveertip

Lekker bij thee of koffie. En als je de traditionele Marokkaanse manier wil aanhouden, kun je er diverse lekkere hapjes naast serveren bij de muntthee. Als je je visite extra zou willen verwennen.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chattin
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top