Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Speklappen met een krokant kruidenkorstje

Door: reve51

  • Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


4 speklappen, ca. 125 gr. per stukzeezout1 eetl. fijngehakte, verse peterselieli>2 losgeklopte
eieren6 oude witte boterhammen, verkruimeld1 theel. tijm1/2 eetl. fijngesneden, verse
bieslook30 gr. bloemversgemalen, zwarte peper50 gr. boter



Speklapjes kunnen heel lekker zijn.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bestrooi de speklappen aan beide kanten met (zee)zout en peper.Neem drie diepe borden: een
met bloem, een met losgeklopte eieren en een met een mengsel van broodkruim, tijm, bieslook
en peterselie.Haal de speklappen aan beide kanten eerst door de bloem (schud het
overtollige bloem eraf), dan door de eieren en vervolgens door het broodkruim.Druk het broodmengsel goed aan.

Bereidingswijze

Verhit de boter in een pan en bak hierin de gepaneerde speklappen in circa 4 minuten aan
beide kanten goudbruin.Zet het vuur lager en bak ze in circa 6 minuten op zacht vuur
gaar.

Serveertip

Lekker met patat en een gemengde salade.Eet smakelijk !



Deel dit recept

Reacties (13)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top