Ananasijs

  • Nederlands Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 grote ananas
2 eetlepels kirsch
3 eiwitten
snufje zout
200 gram witte basterdsuiker
125 cc (ml) slagroom


Voorbereiding

Halveer de ananas in de lengte. Snijd er de harde kern uit. Hol met een grapefruitmesje de beide helften uit tot het begin van de stekels. Zet de helften in de koelkast.

Bereidingswijze

Pureer het vruchtvlees in de keukenmachine. Roer er de kirsch door. Klop de eiwitten met een snufje zout schuimig. Klop er au bain marie geleidelijk de basterdsuiker door. Blijf kloppen tot het schuim taai is. Neem het van de pan en klop het schuim koud. Klop de slagroom lobbig en schep deze door de ananaspuree. Spatel er het eiwitschuim door. Vul hiermee de ananashelften en strijk ze glad. Zet beide in het vriesvak van -20?C. Laat het in ca. 6 uur bevriezen. Zet de ananashelften ca. 15 minuten voor het serveren in de koelkast.

Serveertips

Snijd de helften vlak voor het serveren in de lengte doormidden en leg het ananas-ijs op bordjes.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riavreven
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies