Ananasijs

  • Nederlands Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 grote ananas
2 eetlepels kirsch
3 eiwitten
snufje zout
200 gram witte basterdsuiker
125 cc (ml) slagroom



Voorbereiding

Halveer de ananas in de lengte. Snijd er de harde kern uit. Hol met een grapefruitmesje de beide helften uit tot het begin van de stekels. Zet de helften in de koelkast.

Bereidingswijze

Pureer het vruchtvlees in de keukenmachine. Roer er de kirsch door. Klop de eiwitten met een snufje zout schuimig. Klop er au bain marie geleidelijk de basterdsuiker door. Blijf kloppen tot het schuim taai is. Neem het van de pan en klop het schuim koud. Klop de slagroom lobbig en schep deze door de ananaspuree. Spatel er het eiwitschuim door. Vul hiermee de ananashelften en strijk ze glad. Zet beide in het vriesvak van -20?C. Laat het in ca. 6 uur bevriezen. Zet de ananashelften ca. 15 minuten voor het serveren in de koelkast.

Serveertips

Snijd de helften vlak voor het serveren in de lengte doormidden en leg het ananas-ijs op bordjes.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riavreven


In het nieuwste nummer van Smult - het tijdschrift van Smulweb – vind je tips van Janny van der Heijden, de beste recepten van Tessa Kiros, een stoere BBQ special en culinaire how-to's. Actie t/m 31 mei 2015.
Nu 4x Smult van € 19,80 voor € 9,95 »

Dagdeal
Bestel nu »

Handige grote fietsmand met klik- en bevestigingssysteem!

van 59,95
Alleen vandaag 39,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Met Smult in de keuken heb je in een handomdraai heerlijke gerechten op tafel! Een gegarandeerd succes bij al je gasten. Nu 4x Smult voor slechts € 9,95! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies