Krielaardappelen met rozemarijn en knoflook

  • Nederlands Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

750 gram krielaardappelen (of neem geschilde (vastkokende) aardappelen, kook die en snijd ze in partjes
25 gram boter
2 knoflookteentjes
2 eetlepels olijfolie
4 takjes rozemarijn


Voorbereiding

Borstel de aardappelen onder koud stromend water schoon. Kook de aardappelen in ruim water met zout in 15 minuten bijna gaar. Giet de aardappelen af en halveer de grotere exemplar

Bereidingswijze

Smelt de boter en pers de gepelde knoflookteentjes erboven uit. Neem de pan van het vuur en roer de olie door de boter. Knip 3 takjes rozemarijn in stukjes van circa 3 cm. Meng, in een Lage, wijde ovenschaal, de aardappelen, het knoflookmengsel en de rozemarijn door elkaar. Leg het vierde takje rozemarijn er in z'n geheel tussen. Verwarm de oven voor op 200 ?C. Zet de aardappelen in het midden van de oven en bak ze in circa 20 minuten goudbruin en helemaal gaar; schep de aardappelen 1 a 2 keer om.

Serveertips

Serveer als bijgerecht.

Leuk recept? Deel het
Reacties (4)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van riavreven
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies