Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Boeuf Stroganoff

  • Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

* 600 gram biefstuk van de haas
* 1 el bloem
* mespuntje cayennepeper en paprikapoeder
* 2,5 el zonnebloemolie
* 1 kleine ui, genipperd
* 2 teentjes knoflook, fijngesneden
* 250 gram (kastanje)champignons, in plakjes
* 2,5 el cognac
* 150 ml rundvleesbouillon
* 150 ml zure room
* 2 el gehakte verse peterselie
* zout en (versgemalen) zwarte peper


HULPMIDDELEN

* grote koekenpan
* schaal


Het orginele recept van de kok van graaf Paul Stroganoff. Malse biefstukreepjes in cognac-roomsaus.

Voorbereiding

* Snijd het vlees in dunne reepjes
* Meng de bloem met de cayennepeper en paprikapoeder
* Verhit de helft van de olie in de Koekenpan en voeg de ui en de knoflook toe
* Fruit beide al roerend op een laag vuur tot de ui zacht wordt
* Voeg de champignons toe en roerbak alles 1 a 2 minuten op een hoog vuur
* Doe de inhoud, inclusief vocht, in een schaal

Bereidingswijze

* Veeg de pan schoon en verhit de overige olie
* Bedek het vlees met de bloem en bak het goed bruin
(* mogelijk in verschillende delen)
* Doe het champignonsmengsel weer bij het vlees
* Voeg de cognac toe en laat alles even doorkoken tot de cognac grotendeels is verdampt
* Schenk de bouillon erbij en breng op smaak met zout en peper
* Kook alles 10-15 minuten tot het vlees zacht is en de saus is ingedikt
* Roer de zure room erdoor en strooi de peterselie erover, serveer direct.

Serveertips

Heerlijk met zacht gekookte rijst en een eenvoudige salade.
Eet smakelijk!



Leuk recept? Deel het
Reacties (9)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van inkie18
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top