Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Vissoep

  • Italiaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

2 visfilets - 1/2 witte ui - 1 lente-ui - 875 ml water - 1 kilo venusschelpen - 2 eetlepels olijfolie - 5 extra lente-uien - 185 gram champignons - 125 ml melk - 1 eetlepel maiszetmeel - 60 ml droge witte wijn



Voorbereiding

Snijd de lente-ui in ringen. Snijd de extra lente-uien fijn. Snijd de champignons in plakjes. Verwijder de huid en graten van de vis. Doe de witte ui, lente-ui, vis en water in een grote pan. Breng het aan de kook en zet het laag. Week de venusschelpen 10 minuten in koud water en boen ze schoon. Spoel ze goed af en laat ze uitlekken. Doe de schelpen in een grote pan op hoog vuur en dek ze af. Schud de pan tot de schelpen opengaan. Neem de schelpen die open gaan er meteen uit om te voorkomen dat ze te gaar worden. Zeef het vocht dat in de pan achter blijft en bewaar het. Verwijder de helft van de schelpen uit de schelp en laat de andere erin zitten.

Bereidingswijze

Verhit de olie. Bak de extra lente-uien en champignons tot de champignons gaar zijn. Vermeng de achtergehouden bouillon, opgevangen kookvocht en melk en breng het aan de kook. Meng het maiszetmeel met de witte wijn en voeg het toe aan het melkmengsel. Breng het aan de kook. Roer de vis en schelpen erdoor.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van luckyjo
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top