Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Homemade Appeltaart

Door: cootje48

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 8 personen


* 5 plakjes diepvries bladerdeeg* 4 goudreinetten* 1 handvol rozijnen* 2 dl slagroom (of een pakje houdbare slagroom)* 3 eieren even losgeklopt* 3 eetlepels custardpoeder* Kaneel naar smaak* Basterdsuiker of gewone suiker naar smaak* 2 zakjes vanillesuiker


Verder heb je nodig


Verwarm de oven voor op 200 graden.


Mijn eigen gemaakte appeltaart is een variant op de traditionele Hollandse appeltaart. Deze variant is gemakkelijk te maken, kost weinig tijd en kan niet mislukken. En daarbij smaakt hij ook nog eens overheerlijk!!! Het was bij mij gisteren een echt succes.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Haal het bladerdeeg uit de vriezer en leg ze met de velletjes papier er nog onder te ontdooien.
Vet een stenen quichevorm in of een vlaaivorm en bestuif die licht met bloem.

Bereidingswijze

Beleg de vorm met de plakjes bladerdeeg, ook de opstaande rand. Snijd die rand netjes af aan de bovenkant. Schil de appels, snijd ze in partjes en meng de partjes met de afgespoelde rozijnen. Doe er naar smaak wat basterdsuiker en kaneel door. Meng in een andere kom de slagroom (gewoon roeren, dus niet stijf kloppen) met het custardpoeder, vanillesuiker en de eieren. Leg de appelpartjes netjes in de vlaaibodem, giet er vervolgens het custard slagroommengsel over en bak de taart ongeveer 45 minuten in de oven. Let wel even op het laatst dat de bovenkant niet te donker wordt, dek het dan de laatste minuten af met een stuk alu-folie. Laat de taart afkoelen.

Serveertip

Je kunt de taart voor het opdienen bestrooien met poedersuiker.
Of verhit even wat abrikozenjam met een lepeltje amaretto of iets dergelijks en besmeer de bovenkant van de taart ermee. Dan krijgt hij een mooi glimmend korstje.



Deel dit recept

Reacties (17)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van cootje48
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top