Poffertjes

  • Nederlands Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 5 personen

60 g boter op kamertemperatuur, boter om in te vetten, 125 g zeer fijne tafelsuiker, 2 grote eieren, 185 g zelfrijzend bakmeel, zout, 1.9 dl melk, poedersuiker.


Wie eet ze niet graag? Bron: "Ballen".

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 ?. klop de boter met de suiker romig. Klop er een voor een de eieren door. Schep de bloem, gemengd met wat zout door het beslag. Voeg de melk toe. Verhit intussen twee poffertjesplaten in de oven voor (10 min.). Snijd de boter in 24 blokjes en doe er een in elk holletje van de bakplaten. Vul ze tot tweederde met beslag. Zet 12 tot 15 min. in de oven. Leg op een rooster om een beetje af te koelen en bestrooi met poedersuiker.

Serveertips

Voor een hartige versie kun je 125 g Parmezaanse kaas toevoegen in plaats van suiker.

Leuk recept? Deel het
Reacties (5)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nvwinsberghe
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies