Thaise curry met rundvlees

  • Thais Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Arachideolie
600 g rundsvlees
kant-en-klare marinade*
1 broccoli
500 g champignons
8 lente-uitjes
6 teentjes knoflook
1 el vissaus*, 1 el sojasaus*, 1 el oestersaus*
2 kl currypasta*
1 groot blik (250 ml) kokosmelk

* de ingredienten met een sterretje vind je terug in elk Chinees winkeltje

HULPMIDDELEN

Wok + wokspatel


Een pittige combinatie van rundsvlees, broccoli, champignons, kokosmelk en currypasta in de wok

Voorbereiding

Het rundsvlees 0,5 uur laten marineren in de kant-en-klare marinade en laten uitlekken
de knoflook en de lenteuitjes fijn hakken
de broccoli in roosjes verdelen
de champignons in 4 snijden
de currypasta oplossen in de kokosmelk door het een beetje op te warmen in de microgolfoven
de bloem oplossen in de andere helft van de kokosmelk (niet opwarmen!)

Bereidingswijze

Met een beetje olie de helft van de knoflook en het rundsvlees gaar wokken, en even aan de kant zetten
de rest van de knoflook, de broccoli en de champignons gaar wokken.
de vissaus, sojasaus en oestersaus toevoegen.
De currypasta opgelost in de kokosmelk toevoegen en een paar minuten laten doorkoken.
De bloem opgelost in de rest van de kokosmelk toevoegen en enkele minuten laten doorkoken.
Het rundsvlees toevoegen en als laatste de lente-uitjes.

Serveertips

Heerlijk met Basmati of Thaise rijst

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vdsmulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies