Sate met kip

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 eetlepel arachide-olie - 800 gram kipfilets - 2 grote bruine uien - 1 theelepel geperste knoflook uit een flesje - 60 ml kippenbouillon - 160 ml kokosmelk - 180 ml satesaus


Voorbereiding

Snijd de uien in dikke plakken. Halveer de kipfilets.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een wok. Roerbak de kip in porties tot ze rondom bruin zijn en helemaal gaar. Neem het vlees uit de wok. Doe de uien en knoflook in dezelfde wok. Roerbak tot de uien zacht zijn. Leg de kip weer in de wok, samen met de bouillon. kokosmelk en satesaus. Roerbak tot de saus lichtjes gebonden is.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies