Kipfilet met tomaat en mozzarella

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

1 pak Lassie Mediterrane rijst
2 kipfilets
2 eetlepels boter
2 eetlepels olijfolie
1 courgette, in blokjes
1 tomaat, in 6 plakken
1 theelepel Italiaanse keukenkruiden
1 bolletje mozzarella, in 6 plakken


Bereidingswijze

1. Kook de rijst 8 minuten in een pan met ruim kokend water en zout. Giet de rijst af en laat deze afgedekt staan. Verwarm de ovengrill voor.

2. Bestrooi de kipfilet met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan. Bak hierin de kipfilets rondom bruin en op middelhoog vuur in ca. 10 minuten gaar. Verwarm intussen 100 ml water met 1 eetlepel olie en zout in een andere pan en laat hierin de blokjes courgette op middelhoog vuur in ca. 10 minuten garen.

3. Neem de kipfilets uit de pan en leg deze op een ovenplaat. Beleg elke kipfilet met 3 plakken tomaat, Italiaanse keukenkruiden en 3 plakken Mozzarella. Besprenkel de Mozzarella met de overige olijfolie, zout en peper. Gratineer de kipfilets onder de grill tot de Mozzarella smelt.

4. Verdeel de rijst, courgette en kipfilet met tomaat en mozzarella over twee borden.

Serveertips

Garneer de kipfilet met verse blaadjes basilicum.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van orphan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ze zijn weer volop verkrijgbaar: paddenstoelen in alle soorten en maten. Maar wat maak je ermee? Hier wat inspiratie en must-haves voor in de herfst!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies