Gemarineerde zalm

  • Engels Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

-2 stengels vers citroengras.-1/2 flesje donkere Japanse sojasaus.-1 bosje verse koriander.stukje verse gember ter grootte van je duim.-4 teentjes knoflook.
-1 grote zalmfilet(ongeveer 1 kg).
-4 eetlepels vloeibare honing.-2 rode pepers.
-4 lente uitjes.-2 limoenen.

HULPMIDDELEN

-Mesje,vijzel,plastic zak,schotel om de vis op te leggen,oven -grill op de hoogste stand.


Heel makkelijk om te maken.En je kunt het zowel koud als warm eten.Een streling voor de smaakpapillen.

Voorbereiding

-Kneus het citroengras.
-Snij de koriandersteeltjes fijn en pluk de blaadjes.
-rasp de gember fijn.
-Pel de look en rasp fijn.
-Verwijder de zaadjes uit de pepers en snij in dunne reepjes.
-Snij de lente-uitjes in fijne ringen.
-Verwijder schubben en graatjes c-van de zalm.

Bereidingswijze

-Meng citroengras,sojasaus,koriandersteeltjes,gember en knoflook en wrijf alles over de zalmfilet.
-Laat de vis in een plastic zak of afgedekt met plastic folie,gedurende 1 uur marineren in de koelkast.
-Verwarm de oven-grill voor op de hoogste stand.
-Neem de zalm uit de marinade en bestrijk met de honing .
-Rooster 10 minuten onder de grill.
-Werk de zalm wat open met een vork,zodat iedereen de fantastische,donkere,kleverige buitenkant kan zien met daaronder de heerlijke,sappige,roze vis.
-Serveer bestrooid met de rode peper,lente-ui en de korianderblaadjes.
-Knijp er tenslotte de limoenen over uit.

Serveertips

-Stukje brood,salade en een lekker wijntje.
Wat wil een mens nog meer?
-Smakelijk!

Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bezemsteeltje

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Zet met gemak de lekkerste salades op tafel!

van 39,99
Alleen vandaag 30,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies