Rundvleessoep

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN


Voor de bouillon:1 stuk schenkel met been
200 gram runderlappen
2 rode uien, in grove stukken
2 knoflookteentjes, in grove stukjes
5 a 6 takjes verse peterselie
5 a 6 takjes verse selderij
Italiaanse kruiden (gedroogd)
Oregano (gedroogd)
3 laurierblaadjes
1 el foelie (stukjes)
ca. 10 hele peperkorrels
Om de soep af te maken:
250 gram magere rundergehakt
gedroogde peterselie
zout
versgemalen peper
pikant paprikapoeder
3 a 4 el verse kruiden (peterselie, selderij, wat je zelf nog lekker vindt)
spaghetti
3 kleine bouillonblokjes van maggi


HULPMIDDELEN

Snijplank, mes, soeppan, mengkom, zeef


Soep uit een pakje???? Voor mij liever niet..
Dit is een heerlijke kruidige rundvleessoep en helemaal zelfgemaakt!!
Je moet er wel even de tijd voor nemen.

Bereidingswijze


Doe alle ingredienten voor de bouillon in de soeppan
Vul de pan verder met koud water en breng dit aan de kook
Zet het vuur dan laag en laat dit ca. 3 uur staan
Ondertussen kan je de gehaktballetjes maken van de rundergehakt, gedroogde peterselie, peper, zout, en flink wat pikant paprikapoeder
Als de bouillon klaar is giet je het via een zeef over in een andere pan
Haal de schenkel en het rundvlees er tussenuit en maak kleine stukjes van het vlees
Spoel de soeppan even schoon en giet de bouillon terug, voeg het rundvlees en de gehaktballetjes toe en breng het opnieuw aan de kook
Zet het vuur weer laag en breek boven de pan de spaghetti in kleine sliertjes (echt kleine sliertjes van maken anders blijven ze niet op je lepel liggen..)
Voeg nog wat gekookt water toe
Doe de vers gesneden kruiden in de pan
Als de balletjes gaar zijn en de spaghetti zacht is kan je de soep serveren


Serveertips

Lekker met wat stokbrood (en zet dan ook een schaaltje roomboter op tafel)
Natuurlijk kan je naar eigen smaak groenten toevoegen om er een groentesoep met balletjes & rundvlees van te maken

Leuk recept? Deel het
Reacties (10)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sonja13091976


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een inhoud van 25 cl

van 2,4
Alleen vandaag 1,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies