Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Vissoep

Vissoep

Door: alidada

  • Nederlands
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-05-2005

Ingrediënten 4 personen


1 wijting.
1 liter water.
1 blaadje laurier.
1 visbouillonblokje.
20 gram margarine.
1 eetlepel tarwebloem.
Een scheutje melk.
Nootmuskaat.
1 theelepel dillezaadjes.
Sap van een ½ citroen.
Een scheutje koffieroom.
Een handvol gehakte peterselie.
Zout en peper naar smaak.


Verder heb je nodig


Pan/ zeef/




Een heerlijke soep met wijting,vaak hoor je in Holland mensen over wijting nogal geringschattend praten maar in Engeland staat de wijting op menukaarten van de beste visrestaurants. Dit is echt een hele lekkere romige vissoep zonder al te veel werk. Je kan de soep nog romiger maken door bijvoorbeeld kookroom en roomboter te gebruiken.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Een bouillon trekken van een liter water waarin de wijting samen met het laurierblad ongeveer twintig minuten tegen de kook aanhoudt. Als de vis makkelijk loslaat van de graat, dan haal je hem uit de bouillon, fileert hem en gooit de graten en de niet-mooie gedeelten weg. Zeef de bouillon en voeg de vis weer toe. De pan op een zacht pitje zetten, met het bouillonblokje.

Bereidingswijze

Maak nu de roux door de margarine zachtjes te verhitten, de tarwebloem al roerende toe te voegen en het geheel aan te lengen met het scheutje melk. Laat even koken zodat de bloem gaar wordt en voeg dan- al roerende- de bouillon toe. Maak de soep op smaak door de nootmuskaat en de dille toe te voegen. Van het vuur halen, het citroensap en het scheutje koffieroom toevoegen.

Serveertip

Serveren in soepborden met gehakte peterselie bovenop.
Bron"Het eenvoudige kookboek" van Jeroen Krabbe en Marjan Berk.

Bron

"Het eenvoudige kookboek" van Jeroen Krabbe en Marjan Berk.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top