Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Ragout

Door: baobawang

  • Goedkoop en snel Tussengerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


100 gr boter.
120 gr bloem.
1 bakje champignons.
1 kipfilet.
1 boullionblok.
peper.
nootmuskaat.
laurier (niet noodzakelijk).
pakje room (gebruik zelf room culinair).
melk.
peterselie (verse of gedroogde).


Verder heb je nodig


Pan met anti aanbaklaag.
houten lepel.


Ragout met champignons en kipfilet

Ontdek meer:

Voorbereiding

Champignons in vieren snijden of in kleine plakjes.
kipfilet in reepjes snijden en koken in een beetje water en boullionblok.

Bereidingswijze

Boter laten smelten.
Met een houten lepel bloem erdoor roeren, totdat er een bonk deeg ontstaat.
De bonk bakken op middelvuur en af en toe roeren.
Beetje boullion erbij doen en goed roeren.
Champignons toevoegen.
Laten sudderen en af en toe roeren.

Op smaak brengen met nootmuskaat, peper en laurier. (persoonlijk vind ik lekkerder zonder laurier).
Ca. 10 minuten laten sudderen, maar wel af en toe roeren.
Pakje room toevoegen. Als de boullion op is, melk gebruiken.
Houdt de kip apart.Als je op de dag de ragout gebruikt en opwarmt dan de kip in kleine stukjes snijden en toevoegen.
Strooi er als laatste wat peterselie door.

Serveertip

Je kan het serveren op stokbrood, toastjes of in ragoutbakjes.
Het is ook erg lekker op gewoon brood.



Deel dit recept

Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van baobawang
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top