Zelf Amaretto maken

  • Italiaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

-Dit zijn de benodigdheden voor 1 liter Amaretto.
-5 stuks groene walnoten
-50 gram hazelnoten.
-15 ml amaretto extract.
-250 gram suiker.
-300 ml alcohol van 94 AV procent.
-ongeveer 550 ml water,aanvullen to 1 liter.

HULPMIDDELEN

-Vijzel of blender.
-Glazen pot.
-Kaasdoek of filterpapier.


Voor wie graag een drupje lust.

Voorbereiding

-Neem groene walnoten met bolster en snij in vieren.
-Maak de hazelnoten fijn met een blender of vijzel.

Bereidingswijze

-Doe alle noten in een glazen bokaal met wijde hals .
-Voeg de alcohol toe.
-De vruchten dienen onder te staan,anders moet je een deel van het water toevoegen.
-Sluit de pot goed af.
-Laat alles 5 weken marcereren.
-Filter door een kaasdoek en nadien door een papierfilter.
-Voeg de suiker en het amaretto-extract toe.
-Schud regelmatig tot de suiker opgelost is.
-Bent u een zoetlip neem dan 350 gram suiker en voeg 490 ml water toe.
-Zodra de suiker is gesmolten kan de amaretto worden gebotteld.
-Wacht minimaal 1 week alvorens te proeven.

Serveertips

-Hik!

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies