Zelf Amaretto maken

  • Italiaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

-Dit zijn de benodigdheden voor 1 liter Amaretto.
-5 stuks groene walnoten
-50 gram hazelnoten.
-15 ml amaretto extract.
-250 gram suiker.
-300 ml alcohol van 94 AV procent.
-ongeveer 550 ml water,aanvullen to 1 liter.


HULPMIDDELEN

-Vijzel of blender.
-Glazen pot.
-Kaasdoek of filterpapier.


Voor wie graag een drupje lust.

Voorbereiding

-Neem groene walnoten met bolster en snij in vieren.
-Maak de hazelnoten fijn met een blender of vijzel.

Bereidingswijze

-Doe alle noten in een glazen bokaal met wijde hals .
-Voeg de alcohol toe.
-De vruchten dienen onder te staan,anders moet je een deel van het water toevoegen.
-Sluit de pot goed af.
-Laat alles 5 weken marcereren.
-Filter door een kaasdoek en nadien door een papierfilter.
-Voeg de suiker en het amaretto-extract toe.
-Schud regelmatig tot de suiker opgelost is.
-Bent u een zoetlip neem dan 350 gram suiker en voeg 490 ml water toe.
-Zodra de suiker is gesmolten kan de amaretto worden gebotteld.
-Wacht minimaal 1 week alvorens te proeven.

Serveertips

-Hik!

Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bezemsteeltje


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een anti aanbaklaag.

van 11,95
Alleen vandaag 10,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies