Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Aardappel blini met salsa cruda

Door: hannahhhh

  • Engels Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


Voor de blini: 200 gram geschilde bloemige aardappel3/4 cup (110 gr) zelfrijzend bakmeel1/2 theelepel bicarbonate of soda1 theelepel geraspte citroenschil1 ei100 gr boterSalsa cruda: 1/4 cup (60ml) vers geperst citroensap1/4 cup (60ml) extra vierge olijfolie1 teentje knoflook, fijngehakt2 tomaten, van zaad ontdaan, in stukjes gesneden1/2 cup fijngehakte verse peterselie1 kleine rode (spaanse) ui1 avocado, in stukjes geneden1 eetlepel uitgelekte baby kappertjeszure roompaprika poeder


Verder heb je nodig


Koekenpan


Aardappelpannekoekjes met tomaat/avocado salsa

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Kook de aardappels gaar, giet af en pureer in een kom. Roer de zelfrijzend bakmeel en soda erdoor. 2. Maak een holletje in het midden en giet de melk, ei en citroenrasp erbij. Roer tot een glad beslag en laat 10 minuten staan. 3. Maak de salsa cruda door alle ingredienten behalve de zure room en paprikapoeder door elkaar de mengen. 4. Vermeng de zure room met paprikapoeder. 5. Verhit in een grote Koekenpan wat boter. Bak eetlepels van het beslag, in 5 batches, totdat ze goudbruin zijn aan beide kanten. Vet de pan tussendoor af en toe in met nieuwe boter.

Serveertip

Leg een blini op elk bord, schep er salsa cruda op en garneer met een flinke schep zure room.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hannahhhh
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top