Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Luikse wafels.

Door: vifke

  • Belgisch
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten


Beslag 1 : 35 gr verse gist

1/4 tas lauw water

125 gr bloem

15 gr kristalsuiker

1 groot ei

75 ml lauwe melk



Beslag 2 : 135 gr boter op kamertemperatuur

100 gr bloem

50 gr suiker

2 zakjes vanillesuiker

1/4 koffielepel bakpoeder

een snuifje zout

90 gr parelsuiker




Voor 10 wafels

Ontdek meer:

Voorbereiding

Beslag 1 : Los in een klein kommetje de gist op in het lauw water samen met 1 eetlepel bloem en de suiker.

Laat dit 5 minuten rusten.

Zeef de bloem boven een grote kom.

Maak een kuiltje in het midden van de bloem en voeg het gistmengsel, het ei en de lauwe melk toe.

Meng dit alles goed door elkaar.

Plaats dit mengsel met een doek erover op een warme plaats tot het 2 tot 3 maal zijn volume heeft.

Maak ondertussen beslag 2

Bereidingswijze

Meng de zachte boter met de bloem, het zout, de vanillesuiker, de bakpoeder en de parelsuiker



Afwerking : Meng beslag 2 onder beslag 1.

Maak dan een 10-tal balletjes van het beslag.

Druk ze ligt aan tot schijfjes, die je dan lichtjes met bloem bestuift.

Bak in een matig warm wafelijzer gedurende 3 a 4 minuten.



Serveertip

Lauw opdienen en eventueel bestrooien met poedersuiker.



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top