Mezze: Kibbeh

  • Arabisch Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

2 kopjes fijne burgul (couscous)
500 gram lamsgehakt
1 middelgrote (rode) ui, gesnipperd
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen piment
1 theelepel kaneel
snufje chilipoeder
glas water

Vulling
200 gram lams- of rundergehakt
1 eetlepel olijfolie
1 middelgrote uit, gesnipperd
1 eetlepel pijnboompitjes
1 theelepel gemalen piment
Zout en versgemalen peper


Mezze

Voorbereiding

Kibbeh: Doe de burgul in een kom en giet er koud water over totdat het net onder staat. Laat 15 minuten wellen. Druk in een vergiet het vocht uit de burgul. Doe het lamsgehakt in de keukenmachine en maal tot een zeer fijn geheel. Doe de rest van de ingredienten erbij (water beetje voor beetje) en mix totdat alles goed gemengd is. Zet de kibbeh weg.

Vulling: Verhit de olie in een pan. Voeg de uien toe en fruit deze totdat ze glazig zijn. Voeg pijnboompitten en laat deze lichtbruin worden. Voeg lams- of rundergehakt, piment, zout en peper toe en roerbak het geheel totdat het vlees gebruind is.

Bereidingswijze

Gefrituurd: Maak met vochtige handen balletjes van de kibbeh. Maak het balletje hol met een vinger. Druk nu met je duim een theelepel (of meer) van de vulling in het balletje. Maak van het balletje een ovaal. Frituur in een pan de kibbeh in hete olie (niet allemaal tegelijk) totdat ze door en door gaar zijn en rondom gebruind. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Gebakken: Verdeel de kibbeh in twee gelijke porties. Maak 1 portie plat in een, met olie ingevette, middelgrote ovenschaal. Spreid de vulling erover uit. Maak met natte handen de andere portie kibbeh plat en leg deze over de vulling. Maak met een scherp mes ruitvormige stukjes. Sprenkel een kwart kopje olijfolie en een eetlepel boter in kleine klontjes over de kibbeh. Zet in het midden van een voorverwarmde oven en bak in ongeveer 40 tot 50 minuten met middelmatige warmte de kibbeh bruin. Laat overtollige olie er uit lopen voor het serveren.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nmbvv

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

Geschikt voor alle warmtebronnen.

van 69,99
Alleen vandaag 54,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Op zoek naar inspiratie voor het meest bijzondere diner van het jaar? Met deze verzameling kerstrecepten zet je een geslaagd menu op tafel. … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies