Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Zalmterrine met knapperige broodkorst

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

Witte broodbol(grootte van ontbijtbord)250 gr.zalm12 groene asperges200 gr.mon chou100 gr.magere kwarkdoosje waterkerspotje roze zalmeitjesklontje roomboterzout en peper


HULPMIDDELEN

Oven op 180 c hetelucht,
plastic-folie,
koelkast:2 uur oplaten stijven.


Je koopt een rond brood bij de bakker vult die met gerookte zalm,asperges,en nog veel meer en zet dit even 10 min.in een hete oven,heerlijke verrassing voor Moederdag

Voorbereiding

Snij het kapje van het brood en hol het brood uit.Meng de roomkaas met de kwark,en breng op smaak met zout en peper.Grill de asperges of blancheer ze.Ze moeten stevig blijven.Besmeer de binnenkant van de bol met een laagje roomkaas-mengsel.De helft van de waterkers in de bol leggen.Daarop de helft van de zalm en daarop de helft van de eitjes(het moeten allemaal lagen worden).Dan weer een laagje roomkaas-mengsel.Verdeel de asperges met de kop en onderkant om en om hierover.Daarna weer de roomkaas.De rest van de zalm,de eitjes en de rest van de waterkers.Als laatste de rest van de roomkaas.Druk het kapje er stevig op.En pak stevig in plastic-folie.Laat zeker 2 uur opstijven in de koelkast.

Bereidingswijze

Vlak voor het serveren de bol insmeren met de roomboter en bestrooien met wat grof zeezout.Even in de oven 10 min. knapperig laten worden.

Serveertips

Aan mooie plakken snijden aan tafel.Recept komt uit Buitenleven.



Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chutneyzusje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top