Sprits (ca. 30 stuks)

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

200 gr roomboter
150 gr basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
snufje zout
1 losgeklopt ei
250 gr zelfrijzend bakmeel
klontje boter voor de bakplaat

HULPMIDDELEN

Bakplaat, spuitzak met grote kartel spuitmond, mengkom, mixer, taartrooster


Leuk om samen met kinderen te doen! Natuurlijk wel blijven opletten met de hete oven!

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 150?C en beboter de bakplaat.

Bereidingswijze

Roer de boter, de gezeefde basterdsuiker, de vanillesuiker en het zout wit en romig. Doe het ei erbij en roer tot het ei helemaal is opgenomen. Zeef het bakmeel en schep het beetje voor beetje in gedeelten door het botersuikermengsel. Doe het deeg in een spuitzak met een grote kartel spuitmond. Spuit het deeg in S-vormige repen op de ingevette bakplaat (of hartjes of rondjes). Bak de sprits in 15-20 minuten gaar en lichtbruin. Laat de koekjes op een taartrooster afkoelen.

Serveertips

Lekker om ze in (pure) gesmolten chocolade te dopen.
Als je hartjes maakt, kun je, voor ze de oven ingaat, in het midden een paar verkruimelde zuurtjes leggen, ziet er leuk uit! (Wordt net glas in lood raam!)

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies