Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Thaise bananen

  • Thais Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 Sinasappel,2 thl. fijn gehakte gemberwortel,1 etl.gembersiroop,1 etl.sesamzaad,1 etl.geraspte kokos, 4 rijpe bananen, 1/2 liter vanille ijs.


HULPMIDDELEN

Oven-schaal


Een lekker toetje

Voorbereiding

Verwarm de oven op 225 gr c.

Bereidingswijze

Was de sinasappel goed en trek hier met een citroentrekkertje dunne sliertjes af.
Pers de sinasappel uit,vermeng 4 etl. met de gemberwortel en de gembersiroop.
Vermeng het sesamzaad en de kokos, snij de bananen in aan de holle kant,over de hele lengte in tot op de schil aan de bolle kant.
Snij de bananen los van de schil, en leg ze open.Schenk het sinasappelsap-gembersap op de snijkanten,strooi er het sesamzaad-kokos mengsel over en klap de bananen dicht..
Rooster ze 15 min. in de oven.
Serveer ze warm met een bolletje ijs,bestrooid met de sliertjes van de sianasappleschil.

Serveertips

Je kan er slagroom bij doen....

Smul ze....



Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van blonde_roos
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top