Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Babi Pangang

  • Chinees Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 pond varkensvlees of hamlappen, 1 eetlepel keukenstroop, 2 grote uien, wat knoflookpoeder of 1 of meer teentjes, 3 eetlepels bruine suiker, 5 eetlepels zoete ketjap, 1 theelepel sambal oelak, 1 bouillonblokje, 2 kleine blikjes tomatenpuree, 1 potje atjar tjampoer, wat maizena om te binden, zout, peper en 125 gram boter


HULPMIDDELEN

Snijmes en -plank, knoflookpers of -rasp, wok of Hapjespan, pan voor het koken van rijst

Babi pangang

Onwijs lekker

Babi pangang

Onwijs lekker


Dit keer zonder zakjes of pakjes

Voorbereiding

Snij het vlees in dobbelsteentjes, en de uien in grove snippers. Pers de knoflook of rasp hem. Laat de atjar tjampoer uitlekken

Bereidingswijze

Doe de boter in de pan en braad het vlees mooi bruin. Voeg peper en zout naar smaak toe. Voeg de uien en de knoflook toe en fruit ze mee. Als ze mooi van kleur zijn, doe je de bruine suiker, de ketjap en de sambal erbij, en laat je het lekker sudderen. In een steelpan doe je 2,5 dl. water. Hierbij voeg je de tomatenpuree, het bouillonblokje en de keukenstroop (GEEN appelstroop) toe. Breng dit mengsel aan de kook en zorg dat het blokje en de stroop helemaal opgelost zijn in het water. Voeg hierna het vocht toe aan de pan met vlees.
Laat het zachtjes pruttelen en kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Op het laatst doe je de atjar bij het vlees en bind je de saus aan met wat maizena.
Eet smakelijk

Serveertips

Lekker met wat kroepoek of eventueel met mie



Leuk recept? Deel het
Reacties (16)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van leonie_y
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top