Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kip, tomaat en pasta

Door: normie

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 2 personen


2 kipfiletjes, 4 tomaten, tagliatelli, knoflook, peper en zout. Kruiden: basillicum, oregano, thijm, rozemarijn (vers of gedroogd). Pijnboompitten, creme fraiche en rucola.


Verder heb je nodig


Een hapjespan


Een makkelijk en smaakvol, Italiaans getint gerecht!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de kipfilet goed schoon. Bestrooi beide kanten(rijkelijk) met de kruiden en peper en zout en druk dit goed aan, zodat het blijft plakken. Halveer de 4 tomaten en snij de knoflook in plakjes.

Bereidingswijze

Doe wat olijfolie in de Hapjespan en leg de kipfilet met de tomaten op hun gesneden zijde in de pan en verdeel de knoflookschijfjes in de pan. Laat de kipfilet op een laag vuurtje sudderen in de sap van de tomaten. (+/- 10 a 15 minuten, draai hem halverwege om)
Was de rucola en rooster de pijnboompitjes in een koekepan zonder boter. Kook de tagliatelli beetgaar (al dente).
Wanneer de kipfilet gaar is: maak met een roerspatel de inmiddels zacht geworden tomaten fijner en roer de creme fraiche, naar eigen smaak de hoeveelheid bepalen, door de saus. Je kunt de kipfilet van te voren uit de pan halen. Het gerecht is nu klaar en kan opgediend worden.

Serveertip

Drapeer de tagliatelli op de borden, leg er wat rucola bovenop en dan de kipfilet. De saus er mooi omheen en als laatste de pijnboompitjes er overheen strooien. Maak er wat moois van en geniet!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van normie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top