Kip, tomaat en pasta

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

2 kipfiletjes, 4 tomaten, tagliatelli, knoflook, peper en zout. Kruiden: basillicum, oregano, thijm, rozemarijn (vers of gedroogd). Pijnboompitten, creme fraiche en rucola.

HULPMIDDELEN

Een hapjespan


Een makkelijk en smaakvol, Italiaans getint gerecht!

Voorbereiding

Maak de kipfilet goed schoon. Bestrooi beide kanten(rijkelijk) met de kruiden en peper en zout en druk dit goed aan, zodat het blijft plakken. Halveer de 4 tomaten en snij de knoflook in plakjes.

Bereidingswijze

Doe wat olijfolie in de hapjespan en leg de kipfilet met de tomaten op hun gesneden zijde in de pan en verdeel de knoflookschijfjes in de pan. Laat de kipfilet op een laag vuurtje sudderen in de sap van de tomaten. (+/- 10 a 15 minuten, draai hem halverwege om)
Was de rucola en rooster de pijnboompitjes in een koekepan zonder boter. Kook de tagliatelli beetgaar (al dente).
Wanneer de kipfilet gaar is: maak met een roerspatel de inmiddels zacht geworden tomaten fijner en roer de creme fraiche, naar eigen smaak de hoeveelheid bepalen, door de saus. Je kunt de kipfilet van te voren uit de pan halen. Het gerecht is nu klaar en kan opgediend worden.

Serveertips

Drapeer de tagliatelli op de borden, leg er wat rucola bovenop en dan de kipfilet. De saus er mooi omheen en als laatste de pijnboompitjes er overheen strooien. Maak er wat moois van en geniet!

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies