Confituur van groene tomaten

  • Frans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

-2,5 kg groene tomaten
-2 kg suiker
-1 grote citroen met een dunne schil
-1/2 vanillestokje
-4 el rum


Erg verrassend (lekker) eindresultaat dit oude Franse boerenrecept .

Voorbereiding

-de tomaten wassen en goed afdrogen
-verwijder het harde gedeelte en snij de tomaten in schijfjes van maximaal 5 mm dik
-leg ze in dik besuikerde lagen in een grote schaal, met als laatste laag suiker
-afdekken en 1 nacht op een koele plaats laten staan (niet in de koelkast!)
-was eb droog de citroen en snij een dikke plak van de uiteinden af en snij de rest op een bord in schijfjes zo dun als papier
-halveer de schijfjes en doe ze samen met het sap bij de tomaten
-grondig mengen en giet vruchten, sap en suiker in een goed geemailleerde pan

Bereidingswijze

-voeg het vanillestokje (in de lengte gesneden), erbij
-breng langzaam aan de kook op zacht vuur
-als de inhoud suddert de hitte verhogen en laat 30 min sudderen
-laat dan nog 10 min doorkoken
-de jam moet nu een goudgroene kleur hebben
-roer de rum erdoor
-laat de jam 5 min afkoelen en doe vervolgens in kleine potjes en laat volledig afkoelen vooraleer af te sluiten met perkamentpapier gedoopt in cognac of sherry en daarna de dekseltjes
-bewaren op een koele plek

Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies