Confituur van groene tomaten

  • Frans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

-2,5 kg groene tomaten
-2 kg suiker
-1 grote citroen met een dunne schil
-1/2 vanillestokje
-4 el rum



Erg verrassend (lekker) eindresultaat dit oude Franse boerenrecept .

Voorbereiding

-de tomaten wassen en goed afdrogen
-verwijder het harde gedeelte en snij de tomaten in schijfjes van maximaal 5 mm dik
-leg ze in dik besuikerde lagen in een grote schaal, met als laatste laag suiker
-afdekken en 1 nacht op een koele plaats laten staan (niet in de koelkast!)
-was eb droog de citroen en snij een dikke plak van de uiteinden af en snij de rest op een bord in schijfjes zo dun als papier
-halveer de schijfjes en doe ze samen met het sap bij de tomaten
-grondig mengen en giet vruchten, sap en suiker in een goed geemailleerde pan

Bereidingswijze

-voeg het vanillestokje (in de lengte gesneden), erbij
-breng langzaam aan de kook op zacht vuur
-als de inhoud suddert de hitte verhogen en laat 30 min sudderen
-laat dan nog 10 min doorkoken
-de jam moet nu een goudgroene kleur hebben
-roer de rum erdoor
-laat de jam 5 min afkoelen en doe vervolgens in kleine potjes en laat volledig afkoelen vooraleer af te sluiten met perkamentpapier gedoopt in cognac of sherry en daarna de dekseltjes
-bewaren op een koele plek


Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een LG LED televisie (3x), Tefal-pannenset (10x), Princess VitaPure (3x) of Philips Senseo Original (5x)!

Stem en win »
Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies